Καταδίκη χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας για τους δυο κατηγορούμενους για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Νωρίτερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τους δυο ομόφωνα ένοχους, απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο. 

Ads

Το ίδιο έγινε και μόλις ολοκλήρωσε η Αριστοτέλεια Δόγκα την σημερινή αγόρευσή της με τη φράση «δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό». Η πρόεδρος ζήτησε τότε να μην ξαναχειροκροτήσει το ακροατήριο, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Ads

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την  πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. 

Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της. Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.