Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Γυμνάσιο της Ξάνθης, όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε μαθήτριες.

Ads

Η συνέλευση είχε σαν στόχο “να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων και του σχολείου”, όπως ανέφερε το σχετικό μήνυμα που έλαβαν οι γονείς μετά την αποχή των μαθητών την Παρασκευή και την ανάδειξη του ζητήματος ενώ παραβρέθηκε και η διευθύντρια του σχολείου. 

Εκεί κατέστη σαφές ότι οι μαθήτριες της Α’ τάξης που κατήγγειλαν περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι 8 ενώ τα περιστατικά, αφορούν και δεκάδες συμμαθήτριές τους.

Οι γονείς των θυμάτων εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αντιμετώπιση του  σχολείου και υποστηρίζουν ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη, υπάρχει απόπειρα υποβάθμισης ενός σοβαρού ζητήματος και αποποίησης ευθυνών.

Ads

Στην επιφάνεια οι υποθέσεις του παρελθόντος

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο το αποκλειστικό δημοσίευμα του tvxs.gr για τα σοβαρά περιστατικά σοβαρής παρενόχλησης που φέρεται να συγκάλυψε η ίδια Γυμνασιάρχισσα στο παρελθόν και είχαν τραγικά αποτελέσματα για μαθητές του ίδιου σχολείου.

Από της πλευράς τη Διευθύντρια του Γυμνασίου υποστήριξε ότι το ζήτημα μεγαλοποιήθηκε εξαιτίας των κοινωνικών δικτύων και κατηγόρησε τους δημοσιογράφους που το ανέδειξαν, σημειώνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Νωρίτερα, την Παρασκευή, οι γονείς έλαβαν μήνυμα από το σχολείο “να ελέγχουν τις αναρτήσεις των μαθητών στα κοινωνικών δίκτυα”.

Αποχή και σε άλλα Γυμνάσια μετά τις αποκαλύψεις

Παράλληλα, καθώς εντείνεται η ενόχληση και των μαθητών -αγοριών και κοριτσιών- για την τροπή της υπόθεσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαθητές και άλλων σχολείων της πόλης προχωρούν από το πρωί της Δευτέρας σε αποχή από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για όσα συμβαίνουν με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.