Νεκροί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο ήταν βυθισμένο σε λάσπη, και οι τέσσερις αγνοούμενοι, οι οποίοι αναζητούνταν από τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που παρασύρθηκε το όχημα, στον Γεροπόταμο Μεσσαράς.

Ads

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη, Ροδούλα Τσαγκαράκη, που ήταν και η οδηγός του οχήματος, ο 29χρονος σύζυγος της, Κώστας Γιαννακάκης, η 21 ετών αδερφή της, Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα τους, Μαρία Χατζηπάνου. Το ζευγάρι είχε προσφάτως παντρευτεί και αποκτήσει ένα μωρό, που σήμερα είναι έξι μηνών. 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο. Τα τέσσερα άτομα επέστρεφαν από γάμο στη γύρω περιοχή. Στο σημείο επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και, όπως εξαρχής είχε υποτεθεί, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το ρέμα.

Το όχημα εντοπίστηκε έπειτα από 35 περίπου ώρες ερευνών, σε ένα σημείο που είναι καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό.

Ads

Οι επιβαίνοντες πρόλαβαν να καλέσουν σε βοήθεια, πριν χαθούν τα ίχνη τους. Στις 00:52 καλεί μια γυναίκα στην Άμεση Δράση, λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Το τηλεφώνημα διαρκεί 13 δευτερόλεπτα.

Υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα λίγο μετά. Μίλησε πάλι μία γυναίκα, η οποία όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει, οι αστυνομικοί την ρώτησαν αν μπορεί να μιλήσει κάποιος άλλος και ακολούθησε ο άνδρας ο οποίος το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν ότι το αυτοκίνητο γέμιζε νερό. Αμέσως μετά η κλήση διακόπηκε και έκτοτε οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να επανακτήσουν επικοινωνία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει σήμανση στο δρόμο που… καθοδηγεί τους οδηγούς να περάσουν μέσα από το ποτάμι. Οι ντόπιοι, ξέροντας πως το ποτάμι «φουσκώνει» από τη βροχή, το αποφεύγουν, αλλά τα θύματα δεν ήταν από την περιοχή και ακολούθησαν τις «οδηγίες» θανάτου.

image

image

image

image

image