Όλη νύχτα συνεχίστηκαν οι, άκαρπες μέχρι στιγμής, έρευνες στην Κρήτη για τους τέσσερις αγνοούμενους επιβάτες αυτοκινήτου, οι οποίοι αναζητούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 30χρονη, Ροδούλα Τσαγκαράκη, που ήταν και η οδηγός του οχήματος, ο 29χρονος σύζυγος της, Κώστας Γιαννακάκης, η 21 ετών αδερφή της, Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα τους, Μαρία Χατζηπάνου.

Ads

Την ολονύχτια συνέχιση της έρευνας είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. «Στο σημείο θα παραμείνουν 40 άνδρες και τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα υπάρξει ενίσχυση, τόσο σε ότι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος». Πρόκειται για το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και το drone της ΕΜΑΚ, ενώ από το πρωί στις έρευνες συμμετέχουν και δύτες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο. Τα τέσσερα άτομα επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση στη γύρω περιοχή. Στο σημείο επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το ρέμα.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που βρέθηκε είναι κάποια εργαλεία αυτοκινήτου και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στο αυτοκίνητο μάρκας Hyundai που αγνοείται. Από εκείνη τη στιγμή, στο σημείο έχουν ενταθεί οι έρευνες των αρχών.

Τα εργαλεία εντοπίστηκαν από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον Ν. Λαγουδάκη «είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονταν έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

«Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες πρόλαβαν να καλέσουν σε βοήθεια, πριν χαθούν τα ίχνη τους. Στις 00:52 καλεί μια γυναίκα στην Άμεση Δράση, λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Το τηλεφώνημα διαρκεί 13 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το διοικητή της Πυροσβεστικής, το κινητό τηλέφωνο από το οποίο κάλεσαν για βοήθεια έχει κλείσει.

Ads

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, υπήρξε και δεύτερο τηλεφώνημα λίγο μετά από τους εγκλωβισμένους. Μίλησε πάλι μία γυναίκα, η οποία όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει, οι αστυνομικοί την ρώτησαν αν μπορεί να μιλήσει κάποιος άλλος και ακολούθησε ο άνδρας ο οποίος το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν ότι το αυτοκίνητο γέμιζε νερό. Αμέσως μετά η κλήση διακόπηκε και έκτοτε οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να επανακτήσουν επικοινωνία.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του αγνοούμενου 29χρονου δεν χάνει την ελπίδα του, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Δεν επέστρεψαν ποτέ, δεν ξέρω. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν ξέρω τίποτα, είμαι αγχωμένος. Με πήρε η αδελφή της και μου είπε ότι έπαιρνε και τους τέσσερις στα κινητά και δεν το σήκωναν. “Κανένας” μου λέει “δεν σηκώνει το τηλέφωνο”. Μετά πήρα εγώ τον γιο μου, το δικό του τηλέφωνο αργούσε να μου δώσει σήμα, αλλά δούλευε. Της νύφης μου δεν δούλευε καθόλου, δεν είχε σήμα».

Πηγή: flashnews.gr, neakriti.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ