Τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα κατονόμασε και τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο ως εμπλεκόμενο. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φέρεται διατεθειμένος να υποβάλλει μήνυση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη τον οποίο κατήγγειλε ως «ηθικό αυτουργό». 

Ads

«Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας», είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

«Επειδή είμαι μεταξύ αυτών που υπέστησαν την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι την δικαιολογία το έδαφος και την τροφή για να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις που κάνετε. Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι οι φορείς του ρατσισμού».

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος τόνισε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη και η αποδοκιμασία. Την πράξη αυτή την διέπραξαν ακραία στοιχεία». 

Ads

Και ο Γιώργος Κουμουτσάκος φώναξε από το έδρανό του: «Η Χρυσή Αυγή». Αμέσως άρχισαν φωνές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής.


Ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να λέει ο Γ. Κουμουτσάκος ότι είναι χρυσαυγίτες. Να το πάρει πίσω. Να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Ακόμη ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος πήρε το λόγο και απάντησε στην Χρυσή Αυγή. «Άκουσα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της ακραίας μισαλλόδοξης παράταξης που είναι στο κοινοβούλιο. Επειδή εγώ ήμουν παρών, τόσο η φρασεολογία, όσο και οι πρακτικές όσο και το ότι στην ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ήταν μεταξύ τους ένα λεπτό πριν ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος τον οποίο είδα…», είπε.

Όρθιος σηκώθηκε και φώναζε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Όμως ο Γ. Κουμουτσάκος συνέχισε: «… μου έδωσαν την δυνατότητα να πω αυτό που είδα. Δεν συνηθίζω να ψεύδομαι και δεν θα το κάνω ποτέ. Ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών είναι ο υπουργός Παιδείας».


Η πρώτη τοποθέτηση Κουμουτσάκου στη Βουλή