Κουκούλωμα του σκανδάλου των υποβρυχίων κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου, που καταδίκασε πρώην στελέχη της γερμανικής Ferrostaal για μίζες σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Ads

 
«Μίζες για τα υποβρύχια: Ποινές και πρόστιμα στη Γερμάνια για όσους έδωσαν. Κουκούλωμα και σκοτάδι στην Ελλάδα για όσους τα πήραν», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.
 
Παράλληλα, συζητήθηκε στη Βουλή ερώτησή του σχετικά με δημοσιεύματα που εμπλέκουν στην υπόθεση τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Γ. Μίχα.
 
Στην ερώτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε αν:
 
• Αληθεύει ότι μέσα στους 29 που τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και κατηγορούνται για 8 κακουργήματα είναι και ο Γ.  Μίχας, καιθώς και αν
 
• εχει υποβάλλει παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής του ΕΦΕΤ μέχρις ότου ξεκαθαριστεί δικαστικά η υπόθεση.
 
Τέλος ζητούσε την απομάκρυνση του Γ. Μίχα από τη θέση, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.
 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμόσίδης, ο οποίος απάντησε ότι παρ’ ότι γνωρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον κ. Μίχα, ως ένα από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ουδέποτε έχει κοινοποιηθεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του κ. Μίχα. στο υπουργείο Υγείας το οποίο είναι προϊστάμενη αρχή του ΕΦΕΤ.