«Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της» δήλωσε, χωρίς αιδώ και με περίσσεια προκλητικότητα για άλλη μια φορά, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος ενός εκ των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για το βιασμό, μετά την καταγγελία της 19χρονης, η οποία, αφού κατά τον κ. Κούγια ικανοποίησε τη φαντασίωσή της, αποφάσισε αμέσως να τους καταγγείλει. 

Ads

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κι αφού η δημοσιογράφος-συμπαρουσιάστρια έθεσε την υπόθεση του βιασμού με ερωτηματικό, ο Α. Κούγιας ξεδίπλωσε την υπερασπιστική του γραμμή, «αθωώνοντας» τους δυο αστυνομικούς ως λειτουργούς της έννομης τάξης που απλώς ενδώσανε, «υποκύψανε» όπως χαρακτηριστικά είπε, στη φαντασίωση της κοπέλας, «μη μπορώντας να πολεμήσουνε τη φύση»!

Παράλληλα με τον απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό, πέρα από νόμους και ηθική, ισχυρισμό του, διευκρίνισε πως το υπόγειο στο οποίο συνευρέθηκαν οι ένστολοι με την 19χρονη δεν ανήκει στο αστυνομικό τμήμα. 

«Έμεινε η εντύπωση συνολικά ότι έγινε κάτι στο αστυνομικό τμήμα μέσα. Υπάρχει μεν αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό εδρεύει στον 2ο και 3ο όροφο. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος στο παρελθόν ήταν αστυνομικό τμήμα, πλέον δεν είναι και έχουν μείνει κάποια υπόλοιπα εγκαταστάσεων, όπου στο ισόγειο ήταν τα αποδυτήρια. Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της», είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Και προσέθεσε: «Μία νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι στο αστυνομικό τμήμα – ενώ δεν είναι αληθές – έγινε μία πράξη βιασμού. Όταν διάβασα τη δικογραφία, που μου την έφεραν συγγενείς του αστυνομικού, διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Μία κοπέλα πράγματι, στις 10 τη νύχτα, ήταν με τη φίλη της στην περιοχή του Θησείου. Μαζί με τη φίλη της πλησίασαν τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άρχισαν να τους φλερτάρουν. Τελικώς, οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν για να επιστρέψουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ενώ έφυγαν, μετά από μιάμιση ώρα η κοπέλα πήγε μόνη της, με δική της πρωτοβουλία και τους είπε ότι βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος, σε μία καφετέρια. Μιλούσαν μαζί και σε κάποια στιγμή τους ζήτησε να την ξεναγήσουν στο ΑΤ. Αυτά προκύπτουν μέσα από επικοινωνίες μέσω Facebook και από κάμερες ασφαλείας».

Ελεύθεροι με όρους οι αστυνομικοί

Στο μεταξύ και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, οι δύο αστυνομικοί, που κατηγορούνται για το βιασμό της 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους. Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου και η εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα μια φορά το μήνα.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό από τον Εισαγγελέα, με τους ίδιους να υποστηρίζουν ότι «όλα έγιναν συναινετικά» και ότι «δέχθηκαν πρόσκληση» από την 19χρονη.

Η κοπέλα, ωστόσο, εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαβίβασε τα πορίσματα στους «Αδιάφθορους» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο ιατροδικαστικό πόρισμα φέρεται να υπάρχει αναφορά για ίχνη βιασμού και στοιχεία κακοποίησης.

Κάμερες ασφαλείας από ξενοδοχείο της οδού Βερανζέρου έχουν καταγράψει την εικόνα της νεαρής με τους εμπλεκόμενους αρχικά σε καφετέρια κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα, στη συνέχεια την είσοδό του, αλλά και την έξοδο της 19χρονης στις 00:13 τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/10).

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση η 19χρονη κοπέλα έχει καταγγείλει ένα περιστατικό βιασμού από τους δύο ειδικούς φρουρούς. Η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων συγκεκριμένα, έδρασε άμεσα μετά την καταγγελία της κοπέλας. Οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, δεν προφυλακίστηκαν χθες μετά την απολογία τους με περιοριστικούς όρους βέβαια», είπε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στο Σκάι.

«Από εδώ και πέρα, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Εφόσον αποδειχθεί η καταγγελία αληθινή, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην Ελληνική Αστυνομία», πρόσθεσε.

Τέλος υπογράμμισε πως «Εφόσον δεν προκύψουν αποτελέσματα σχετικά με τον βιασμό, θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για την πράξη τους. Δεν είναι δυνατόν ένα τμήμα να χρησιμοποιείται για προσωπικές στιγμές του καθενός».

Διαβάστε επίσης:

Τι κατέθεσε η 19χρονη

Η 19χρονη κοπέλα περιέγραψε ακριβώς τον χώρο των αποδυτηρίων όπου, σύμφωνα με τα όσα είπε, τη βίασαν διαδοχικά οι δύο άνδρες, ενώ υπάρχουν ίχνη που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο από αιμορραγία. Ο γιατρός της 19χρονης που την εξέτασε, λίγες ώρες μετά το συμβάν, την προέτρεψε να προχωρήσει σε καταγγελία.

Στην κατάθεσή της περιέγραψε τη συναναστροφή που είχε με τους αστυνομικούς πριν καταλήξει στο ΑΤ Ομόνοιας.

Σύμφωνα με την ίδια, ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν «πάνω στη συζήτησή μας μου είπαν ότι περίπου στη 1 θα τελείωνε η βάρδιά τους και να πηγαίναμε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να γνωριστούμε καλύτερα».

Και συνεχίζει την κατάθεσή της λέγοντας: «Θυμάμαι που μου είπαν να καθίσουμε σε καφετέρια που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο τμήμα, η οποία ήταν κλειστή λόγω ώρας και συζητούσαμε. Έπειτα μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στους χώρους του κτιρίου που βρισκόταν το τμήμα. Συμφώνησα και με οδήγησαν μετά τη σκοπιά στην είσοδο, δεξιά στον χώρο του ισογείου, και αφού κατεβήκαμε κάτι σκαλάκια, φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μια πόρτα η οποία δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι».

Η ίδια αναφέρει ότι στη συνέχεια μπήκε στο δωμάτιο «μαζί με τους τρεις αστυνομικούς. Κάθισα ενώ εκείνοι στέκονταν όρθιοι, και συνομιλούσαμε. Τότε ο (…) είπε να σας αφήσω μόνους με τα παιδιά και έφυγε γνωρίζω πού πήγε. Έπειτα έφυγε και ο (…) πάλι με το πρόσχημα να μας αφήσει μόνους». Και συμπλήρωσε ότι «ο τελευταίος χωρίς να μου πει κάτι ξεκίνησε να με φιλάει στο στόμα και εγώ, παρότι στην αρχή δεν ανταποκρίθηκα, στη συνέχεια από φόβο ανταποκρίθηκα και εγώ και τον φίλησα. Μετά έβγαλε τη ζώνη και το όπλο του. Βρισκόμουν σε σοκ, δεν μπορούσα να μιλήσω».

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, μπήκε ο δεύτερος αστυνομικός και άρχισε να την αγγίζει. «Είδα πάνω στη στολή του ότι φορούσε κάμερα στην οποία αναβόσβηνε το φως. Φοβήθηκα μην με βιντεοσκοπεί».

«Δεν με χτύπησαν και δεν μου άσκησαν εν γένει σωματική βία. Δεν με απείλησαν ότι θα μου κάνουν κακό αλλά φοβήθηκα πολύ για τη σωματική μου ακεραιότητα».