Εξώδικο έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Παπαδάκης της παράταξης «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» στο ΕΣΡ κάνοντας καταγγελία για αποκλεισμό της παράταξης του από τα μεγάλα κανάλια, με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη συνέχεια να καλεί σε εξηγήσεις τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Ο κ. Παπαδάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε το έγγραφο του ΕΣΡ και έγραψε:

«Το ΕΣΡ καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε εξηγήσεις μετά την επίδοση εξωδίκων Όπως είχαμε προαναγγείλει, ο αποκλεισμός της Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα από τα μεγάλα κανάλια δεν θα μείνει αναπάντητος.

Ads

Χρειάστηκε η επίδοση επτά εξωδίκων για να κληθούμε από τρία κανάλια (OPEN, ΣΚΑΪ, ERT NEWS). Ειδικά η ΕΡΤ δεν θέλησε να μας βάλει σε πρωινή εκπομπή όπως όλους τους υποψήφιους. Έχει τους λόγους της και η κυβέρνηση και η διοίκησή της.

Οι άλλες εκπομπές διέθεσαν ένα 3-4λεπτο, έτσι για να βγάλουν την υποχρέωση. Έστω και έτσι δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Ο κόσμος βλέπει, ακούει και κυρίως…. καταλαβαίνει.

Δύο ακόμα σταθμοί (ALPHA , STAR) δεν ανταποκρίθηκαν με το σκεπτικό ότι δεν έχουν καλέσει κανέναν, αφού δεν υπάρχει νόμος που να το επιβάλλει….Και οι άλλοι δύο (MEGA, ANT1) μέχρι στιγμής σιωπούν».

Ads

Επιπλέον, σημειώνει ότι «Το εξώδικο έχει κοινοποιηθεί και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο καλεί τους σταθμούς σε εξηγήσεις μέχρι αύριο Παρασκευή 2μμ».

Τέλος, κλείνοντας τονίζει ότι «Το είπαμε και το εννοούμε: θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα, και τον νόμο και τον δρόμο, και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και τη δύναμη του κινήματος, για να διεκδικήσουμε τα δίκαια των κατοίκων της Αθήνας.

Συνεχίζουμε με δύναμη για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στις 8 Οκτώβρη!».