Με τον πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα επικοινώνησε ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής και τον ενημέρωσε οτι είναι στη διάθεση της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να απαντήσει σχετικά με το ζήτημα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να ενημερώσει την Επιτροπή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Πρόβλημα για τον Μητσοτάκη ο Καραμανλής

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη (15/3) συνεδριάζει στη Βουλή η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την οποία αναμένεται να ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ασκεί χρέη υπουργού Μεταφορών, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως χθές επικράτησε σύγχυση στην κυβέρνηση, σχετικά με το ενδεχόμενο κλήσης του Κώστα Καραμανλή, καθώς την ώρα που ο Κωνσταντίνος Τασούλας το απέκλειε, ο Γιάννης Οικονόμου το άφηνε ορθάνοιχτο.

Επιπλέον, με επιστολή της η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για την τραγωδία στα Τέμπη, ζητώντας την κλήση των εξής προσώπων: 

  1. Του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, των υφυπουργών κ.κ. Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη και του ΓΓ κ. Ι. Ξιφαρά.
  2. Του κ. Κ. Χατζηδάκη, ως του πρώτου υπουργού που είχε συνάψει για λογαριασμό του δημοσίου τη σύμβαση 10005/2007 για το σύστημα ελέγχου ETCS.
  3. Της παρούσας και προηγούμενης διοίκησης (σε περίπτωση που έχει αντικατασταθεί μετά το ατύχημα) των εταιριών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train.
  4. Των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.