Στο Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελαν (αλλά δεν τολμούν να το πουν) να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής. Δεν του το υποδεικνύουν γιατί έχει βαρύ επώνυμο και γιατί τον στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ads

Σίγουρα ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι επέλεξε να μεταφέρει τις σκέψεις του μέσω του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου που έγραψε στη στήλη του στα ΝΕΑ ότι θεωρεί δίκαιο να τον κρίνει στην κάλπη ο λαός (των Σερρών εν προκειμένω, αφού εκεί πολιτεύεται).

Βουλευτές της ΝΔ (με πρώτο τον Θόδωρο Ρουσόπουλο) έχουν εκφράσει δημόσια τη θέση τους υπέρ της απόσυρσής του από τα ψηφοδέλτια και άλλοι, περισσότεροι, το υποστηρίζουν έντονα στο παρασκήνιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, ρωτήθηκε για πολλοστή φορά και απάντησε ως εξής:

Ads

«Ο κ. Καραμανλής έχει παραιτηθεί και έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι αυτός. Προφανώς έχει αναλάβει τις ευθύνες του και νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής, το επόμενο διάστημα, θα επιλέξει και αυτός να τοποθετηθεί. Η κριτική που κάναμε στον κ. Σπίρτζη δεν είχε να κάνει με αυτό».

Ήταν μια σαφής αιχμή για τις ευθύνες που θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι βαραίνουν τον Κ. Καραμανλή, η σιωπή του οποίου έχουν κάθε λόγο να τους ενοχλεί. Το γεγονός ότι ο τέως υπουργός παραιτήθηκε και μετά εξαφανίστηκε δεν διευκολύνει την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να προωθήσει το δόγμα της συλλογικής ευθύνης των κυβερνήσεων για τα χάλια του ΟΣΕ.

Τη μεθεπόμενη Τετάρτη θα παρουσιαστεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Γ. Χαρβαλιά για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και παρών θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος φέρεται να έκανε τη διαρροή ότι ο Κ. Καραμανλής διαφωνεί με τον Θ. Ρουσόπουλο σε σχέση με την υποψηφιότητα του τέως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Κάθε λέξη που θα ειπωθεί εκεί για την τραγωδία των Τεμπών θα έχει ειδικό βάρος.

Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος Αρης Ραβανός έγραψε στο “Βήμα” ότι πρώην καραμανλικοί, όπως ο Ευ. Αντώναρος και η Κρ. Κανελλοπούλου, θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό εκ των πραγμάτων αναθερμαίνει τη συζήτηση για τη σχέση της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ και της εκτός ΝΔ κεντροδεξιάς με τον Κυρ. Μητσοτάκη.