Ελεύθερος μέχρι να δικαστεί αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία, ο οποίος παρουσιάστηκε νωρίτερα την Τετάρτη στα δικαστήρια.

Ads

Ο ίδιος κατέθεσε έγγραφο στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα με ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είναι απαραίτητη η ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς η αναφερόμενη πάθηση δεν μεταβάλλεται στο χρόνο.

Εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου και ερωτηθείς για τις συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι με 15χρόνια αναπηρίας, θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη και ότι «κάνει και χάρη στο Δημόσιο που εξακολουθεί να εργάζεται».

Ads

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσουν τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή.

Παρά τη διάταξη του εισαγγελέα προκειμένου να του ζητηθεί να δώσει DNA, ο ίδιος αρνείται να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα δεν δίνει τη συγκατάθεση του προκειμένου να παρθούν από τις αστυνομικές αρχές ηλεκτρονικά αποτυπώματα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για παράβαση του νόμου περι απείθειας και περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω από συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Κατά δήλωσή του, είναι πατέρας 6 παιδιών, τα 3 από αυτά είναι ανήλικα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA για να αποδειχθεί εάν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ανήκουν σε αυτή την οικογένεια. Τα ανήλικα με την μητέρα τους κ σύζυγο του 45χρονου, αναζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πολύτεκνος πατέρας δούλευε μέσα από την τρώγλη που ζούσε με την οικογένειά, σε δημοτική υπηρεσία και μάλιστα με τηλεργασία.

Ο 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε, μετά από εισαγγελική εντολή, στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες.

Με ψευδώνυμο και προφίλ στα social media 

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτεται, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός έχει πλούσια δράση στο διαδίκτυο και τα social media.

Σύμφωνα με το mega, ο 45χρονος, που παραμένει υπό κράτηση, συστήνεται στο Facebook ως συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα, όπως γράφει, Ορθόδοξος Ρωμιός.

Αν και ζούσε στο… λαγούμι, μακριά από την τεχνολογία, στο Facebook φαίνεται να έκανε αναρτήσεις μέχρι και πριν από λίγες μέρες, με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και το περιεχόμενο των αναρτήσεων που έκανε επί σειρά ετών, να αποκαλύπτουν πτυχές του χαρακτήρα και της δράσης του.

Με δικό του διαδικτυακό blog, γεμάτο κείμενα κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό, και σελίδα στο YouTube, που έδινε συμβουλές ακόμα και για τα χόρτα που πρέπει να μαζέψει κανείς για να φτιάξει μια νόστιμη χορτόπιτα.

Παράλληλα δεν έκρυβε την υποστήριξή του στην εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” που τότε βρισκόταν στο κοινοβούλιο.

https://www.youtube.com/watch?v=gbEtUpRSAgo

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι υπήρξε μέλος στη “Χρυσή Αυγή”, απαντά ότι “έκανα παρέα με έναν άνθρωπο. Αυτό δεν σημαίνει κάτι”.