Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Κορίνθου προκάλεσε η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία. Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά την απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών.

Ads

Η οικογένεια «παλαιοχριστιανών» έχει πέντε παιδιά ηλικίας 22, 19, 15,10 χρονών και ένα 11μηνο βρέφος, ενώ έχει δημιουργήσει στην περιοχή μία στοά 30 μέτρων, η οποία οδηγεί σε μία αυτοσχέδια εκκλησία σε βάθος 6 μέτρων κάτω από την γη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό τους είναι περίπου 10 άτομα και ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο και δεν λαμβάνουν φάρμακα παρά μόνο βότανα.

«Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο»

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», ανέφερε στο Star ένα μέλος αυτής της κοινότητας, ο οποίος μάλιστα έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

Ads

Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει», είπε ο 45χρονος.

Ερωτώμενος για τα όπλα που είχαν και τα τόξα, αναφέρει πως είναι «τεχνουργήματα».

«Δεν έχει κρύο, το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση»

Τον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, τον πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας που ζει σε λαγούμι στο Μάννα Κορινθίας συνάντησε η κάμερα του ΑΝΤ1.

Η οικογένεια που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες, κάτω από τη γη, δηλώνει μέλος της αίρεσης των Παλαιοχριστιανών. Τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο, δηλώνουν αντιεμβολιαστές και όπως έχει γίνει γνωστό ο πατέρας στο παρελθόν έχει απειλήσει αστυνομικούς.

 

Για τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης δήλωσε ότι «μπορώ και εγω να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε». Ερωτηθείς για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε:

«Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οχτώ στόματα με 1.000 ευρώ, δεν μου έφταναν».

«Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο απάντησε «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά  στο σχολείο είπε «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». «Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του» δήλωσε.

Τέλος, σχετικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε ότι «δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο». «Όχι δεν έχει κρύο γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι, το χώμα έχει τη μεγαλύτερη μόνωση» είπε χαρακτηριστικά.