Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την οικογένεια που ζούσε υπό άθλιες συνθήκες μέσα σε λαγούμι στα Τρίκαλα Κορινθίας. και συνελήφθη

Ads

Όπως προκύπτει, πρόκειται για ένα κοινόβιο μιας κοινότητας «Παλαιοχριστιανών», όπως αποκαλούνται.

Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό. Έχουν σκάψει μάλιστα ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το neakriti.gr πρόκειται για μια οικογένεια Κρητικών που μετακόμισε στην κοινότητα Μάννα της Κορινθίας φεύγοντας πριν από τρία χρόνια περίπου από την Κρήτη, αγόρασε ένα χωράφι με ένα καλύβι και έτρωγε ότι καλλιεργούσε. Τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο, γενικώς απέφευγαν τις επαφές με τον κόσμο.

Ads

«Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο»

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», ανέφερε στο Star ένα μέλος αυτής της κοινότητας, ο οποίος μάλιστα έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

«Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει», είπε ο 45χρονος.

Ερωτώμενος για τα όπλα που είχαν και τα τόξα, αναφέρει πως είναι «τεχνουργήματα».

Διατηρούσε οπλοστάσιο

Προηγήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε σε τέσσερις συλλήψεις και στη κατάσχεση ενός μίνι οπλοστασίου, μετά από καταγγελία 67χρονου για εμπρησμό στο φορτηγό του, με φερόμενο δράστη έναν 45χρονο πατέρα μιας πολύτεκνης οικογένειας στην περιοχή Κάτω Συνοικία Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο στο ΑΤ Ξυλοκάστρου, ένας 67χρονος αγρότης υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη για τον εμπρησμό του αγροτικού φορτηγού του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος που μένει στην περιοχή.

Την επόμενη μέρα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο. Η οικογένεια, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά αντιστάθηκαν, επιτέθηκε στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ένα ξύλο αστυνομικό στο κεφάλι και μάλιστα άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή, σύμφωνα με το flamis.gr.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συλληφθέντες κατά την επιχείρηση προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω του υπόγειου τούνελ που είχαν φτιάξει.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που ζούσε υπό άθλιες συνθήκες, ενώ κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα και πολεμικό τυφέκιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης που υλοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/2) σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κατά τη συνέχιση των ερευνών ανευρέθησαν, σε δύσβατο μονοπάτι, μέσω του οποίου προσπάθησαν πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου να διαφύγουν οι τέσσερις συλληφθέντες.

Στο οπλοστάσιό τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα,
  • ένα πολεμικό τυφέκιο,
  • μία βαλλίστρα,
  • ένα τσεκούρι,
  • δύο γεμιστήρες και
  • 19- φυσίγγια.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.