Συνέχεια στην άγρια κόντρα που ξέσπασε με επίκεντρο την ομοφοβική δήλωση του Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον δήμαρχο Βόλου να επιτίθεται στη ΝΔ η οποία επίσης εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης.

Ads

Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Μπέος στη δήλωσή του προχωρά σε νέο παραλήρημα χαρακτηρίζοντας «προκλητικό και αηδιαστικό» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα συστήνει «να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους».

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Βόλου:

«Στους συγγραφείς της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας με την οποία προφανώς “φωτογραφίζομαι” και επικρίνομαι για την απάντηση που έδωσα στον προκλητικό και αηδιαστικό Κασσελάκη έχω να συστήσω να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους.

Ads

Εγώ δεν είμαι στέλεχός της, διατηρώ την ανεξαρτησία μου και ως εκ τούτου το δικαίωμα να διατυπώνω δημόσια κι ελεύθερα την άποψη μου, όπως άλλωστε ρητά το Σύνταγμα προβλέπει. Ο λαός με εκλέγει, σε αυτόν αναφέρομαι και σε κανένα κόμμα.

Τώρα σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε. Όταν λες την αλήθεια δεν φοβάσαι τίποτα και κανένα. Ούτε ομο – ούτε ετερο-. Φοβίες έχουν αυτοί που υποκρίνονται και δεν τολμούν με γενναιότητα και ανδρισμό να δηλώσουν δημόσια την γνώμη τους. Τόσο απλά».

Τι προηγήθηκε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκε στο Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής. Καθώς περπατούσε στην πόλη, πέρασε από μια καφετέρια, πιάνοντας κουβέντα με θαμώνες. Κάποια στιγμή, αναφέρθηκε το όνομα του Αχιλλέα Μπέου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει πως τον έχει «χ@σμένο».

Ο διάλογος

Πολίτης: «Ωραίος ο Βόλος;»

Κασσελάκης: «Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει.»

Πολίτης 2: «Εγώ είμαι με τον Μπέο ε; Πρόσεχε πώς μιλάς ε.»

Κασσελάκης: «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος του Βόλου απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προχωρώντας σε μια ακραία ομοφοβική δήλωση:

«Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι «χέστηκε» και πως «με έχει χεσμένο». Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@τεί…».