Την ομοφοβική δήλωση του δημάρχου του Βόλου Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ads

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος και προσθέτει:

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Τι προηγήθηκε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκε στο Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής. Καθώς περπατούσε στην πόλη, πέρασε από μια καφετέρια, πιάνοντας κουβέντα με θαμώνες. Κάποια στιγμή, αναφέρθηκε το όνομα του Αχιλλέα Μπέου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει πως τον έχει «χ@σμένο».

Ads

Ο διάλογος

Πολίτης: «Ωραίος ο Βόλος;»

Κασσελάκης: «Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει.»

Πολίτης 2: «Εγώ είμαι με τον Μπέο ε; Πρόσεχε πώς μιλάς ε.»

Κασσελάκης: «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος του Βόλου απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προχωρώντας σε μια ακραία ομοφοβική δήλωση:

«Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι «χέστηκε» και πως «με έχει χεσμένο». Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@τεί…».