Βαριές αλληλοκατηγορίες αντάλλαξαν η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή και η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μένη Μαλλιώρη, της οποίας την παραίτηση ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Η Ζ. Μακρή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα για την οικονομική διαχείριση του ΟΚΑΝΑ ενώ η Μ. Μαλλιώρη, που είχε διοριστεί στη θέση από το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για παρέμβαση της κυρίας Μακρή υπέρ φαρμακευτικικής εταιρείας. Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει αφορά χαμένα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ.

Ads

Όπως τόνισε η υφυπουργός Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ», τονίζοντας ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα. Ανέφερε επίσης ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού από τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια.

«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ζ. Μακρή.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, από την πλευρά της, κατήγγειλε την υφυπουργό ότι της έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

Ads

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό», σημείωσε η Μ. Μαλλιώρη.

Μάλιστα, τόνισε ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Με τον οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι  το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον οποίο ενημέρωσε και τηλεφωνικώς.