Οξεία ένταση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή με φραστικά βέλη να εκτοξεύονται ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπουργούς της κυβέρνησης, στην διάρκεια της ομιλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην δεύτερη ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Ads

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «τα χέρια της κυβέρνησης είναι βαμμένα με το αίμα των θυμάτων των Τεμπών», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Αναφερόμενη προσωπικά εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, του είπε «Μην γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος», προκαλώντας την έκρηξη του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Καραμανλής εξόργισε την κ. Κωνσταντοπούλου με μία απορριπτική κίνηση των χεριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με τους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα της ΝΔ, καθώς και υπουργούς, ενόψει της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαπληκτίστηκε και με τον Μάκη Βορίδη στην διάρκεια της ομιλίας του, με τον υπουργό της Επικρατείας να αναφέρεται στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας λέγοντάς της: «Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε η επιτομή της χυδαιότητας», η οποία στην συνέχεια εξερράγη από τα έδρανα με τον πρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα να αρνείται να της δώσει τον λόγο και ζητώντας της να μην διακόπτει τον κ. Βορίδη.

Ads

«Εγώ ήμουν πάντα στο φως, ούτε τσεκούρια κουβαλούσα ούτε φλέρταρα με αντιδημοκρατικά καθεστώτα όπως εσείς» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Μάκη Βορίδη, προσθέτοντας ότι «Δεν περπάτησα στη ζωή μου στις πλάτες κανενός ούτε με τις τσέπες κανενός. Λάθος άνθρωπο επιλέξατε για να πείτε αυτά που είπατε».

Επιπλέον, ένταση προκλήθηκε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προεδρεύοντος της Ολομέλειας, Θανάση Μπούρα, καθώς είπε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Μας έχετε σπάσει τα νεύρα».

Όταν ξαναπήρε τον λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τού απάντησε: «Λέτε σε πολιτικό αρχηγό μας ‘έχετε σπάσει τα νεύρα;’» και πρόσθεσε «Ξέρετε γιατί σας έχουμε σπάσει τα νεύρα; Γιατί αντιλαμβάνεστε βαριά την πολιτική ευθύνη και αντιλαμβάνεστε ότι την αντιλαμβάνεται και ο κόσμος».