Την στιγμή του πυροβολισμού του 38χρονου από αστυνομικό την Τρίτη στον Κολωνό κατέγραψε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Mega.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι ο 38χρονος φέρεται νωρίτερα να λήστεψε τράπεζα και να ακολούθησε καταδίωξη.

Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, καθώς έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο νοσηλεύτηκε και στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, «ο δράστης (…) αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη (…)».

Ads

Στο βίντεο φαίνεται ο 38χρονος να κινείται προς έναν αστυνομικό, χωρίς να διακρίνεται καθαρά αν κρατά κάτι και τι είναι αυτό, με τον αστυνομικό να βγάζει το όπλο του και να πυροβολεί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το σημείο είναι γεμάτο κόσμο, ενώ, όπως αναφέρει και η αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στην καταδίωξη ήταν αρκετοί.

 

Τα παραπάνω προκαλούν ερωτηματικά για τον τρόπο αντίδρασης της αστυνομίας, η οποία, παρά το ότι ο φερόμενος δράστης ήταν ένας, έφερε – σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή – μαχαίρι και οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι και με οχήματα, τελικά επιλέχθηκε να τον πυροβολήσουν ανάμεσα σε πολίτες.