Φραστική επίθεση στον Ηλία Μίχο φέρεται να έκανε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που εκδικάζει την υπόθεση των βιασμών και της μαστροπείας σε βάρος του παιδιού, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη μητέρα επιτέθηκε φραστικά σε βάρος του συγκατηγορούμενου της, Ηλία Μίχου, ενώ είχε ξεκινήσει η αγόρευση της συνηγόρου του, Μαρίας Κουρτέση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα ξεκίνησε να φωνάζει, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν την αίθουσα να επέμβουν αρχικά για να κατευνάσουν τα πνεύματα και στη συνέχεια για να την απομακρύνουν.

Παρά τις προσπάθειες, η αντίδραση της κατηγορούμενης έγινε ακόμα πιο έντονη και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να πετάει πράγματα.

Ads

Οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στη συνέχεια στα κρατητήρια, όπου και παρέμεινε για την υπόλοιπη ώρα, με τους συνηγόρους να συνεχίζουν τις αγορεύσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της μαστροπείας και της εμπορίας ανθρώπων συνοδεύτηκε από την πρόταση ενοχής της μητέρας.

Και οι δύο προτάσεις προκάλεσαν κύμα σφοδρών αντιδράσεων.

Ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία, καθώς τον επόμενο μήνα λήγει και το 18μηνο της προσωρινής κράτησης για αρκετούς από τους κατηγορούμενους, όπως και για τον Ηλία Μίχο.

Διαβάστε: Κολωνός / «Η μητέρα μου παραμένει στη φυλακή, χωρίς στοιχεία» λέει η αδελφή της 12χρονης