Την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει μια ουσιαστική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου εξέφρασαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αίγυπτο, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας του Σουέζ.

Ads

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, στην ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες βρέθηκε το ζήτημα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, όπου υπήρξε κοινή εκτίμηση πως είναι εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές από την Αθήνα, βάσει της καταρχήν συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

image

Ads

Παράλληλα, σύμφωνα, πάντα, με κυβερνητικές πηγές, Τσίπρας και Ολάντ συζήτησαν και συμφώνησαν «να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό η ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης».

image

Τέλος επισημαίνεται ότι η συζήτηση ανάμεσα Έλληνα πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

image

Εξάλλου, νωρίτερα την Πέμπτη πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις με το Κουαρτέτο των θεσμών θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο, ενώ την Τετάρτη η Κομισιόν, διά στόματος του προέδρου της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε εκφράσει την ικανοποίησή της για την πορεία των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

Διαβάστε σχετικά: