Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την κλοπή στρατιωτικού οπλισμού στη Λέρο. 

Ads

Μετά τη χθεσινή πληροφορία ότι ένας από τους υπόπτους έχει ομολογήσει, σήμερα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον αποθηκάριο που έχει δώσει λεπτομέρειες για τους τρεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών. 

Συγκεκριμένα ο αποθηκάριος φέρεται να είπε στις αρχές, ότι ο προκάτοχός του τού ζήτησε τον περασμένο Οκτώβριο τα κλειδιά από την αποθήκη, γιατί ήθελε να αφήσει κάποια υλικά, μαζί με δύο ΟΥΚάδες – που έχουν πλέον αποστρατευθεί πλέον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις έμπαιναν και έβγαιναν με μαύρες σακούλες στην αποθήκη, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν είχαν κάτι μέσα όταν αποχωρούσαν. 

Ads

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί το διάστημα που έγινε η κλοπή, αφού όλα δείχνουν ότι έγινε σταδιακά, καθώς δεν ήταν δυνατόν ο οπλισμός που εκλάπη να μεταφέρθηκε με τη μία. 

Ο αποθηκάριος όταν ρωτήθηκε γιατί έδωσε τα κλειδιά στον προκάτοχό του, φέρεται να είπε ότι τον εμπιστευόταν. Επιπλέον, ο προκάτοχός του αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι Αρχές έχουν δει τους τρεις υπόπτους και στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, να μπαίνουν μέσα στην αποθήκη.

Τι εκλάπη

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα που έχουν κλαπεί είναι: 6 οπλοβομβίδες, 22 χειροβομβίδες, 2 ρουκετοβόλα, 30 μέτρα βραδύκαστο φυτίλι, αριθμός καπνογόνων, 2 νάρκες.