Tο πιο επικίνδυνο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική στην Κινέτα, η οποία επλήγη περισσότερο από την καταιγίδα και τις πλημμύρες, λόγω και της απουσίας του δάσους που κάηκε, σημειώθηκε σε υπόγεια οικία επί της οδού Ύδρας, όπου ζει ένα νεαρό ζευγάρι με την μόλις 5 ετών κόρη τους. Εντελώς ξαφνικά κατέβηκε με ορμή από το βουνό ένας χείμαρρος με τεράστιες ποσότητες νερού, πέτρες και κορμούς δέντρων και έφραξε την πόρτα του σπιτιού τους, ενώ στα παράθυρα είχαν κάγκελα και δεν μπορούσαν να βγουν έξω. Το σπίτι πλημμύρισε μέσα σε δευτερόλεπτα και μόλις που πρόλαβαν οι γονείς να καλέσουν την Πυροσβεστική.

Ads

Στο σημείο έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις μέσα σε λίγα λεπτά και επικεντρώθηκαν στο να κόψουν με σιδηροτροχούς τα κάγκελα στα παράθυρα αφού ήταν αδύνατο να τραβήξουν τους κορμούς από την είσοδο.

Τα λεπτά περνούσαν δραματικά με το σπίτι να πλημμυρίζει νερό και την οικογένεια να αγωνιά μέσα στο σπίτι τους που είχαν εγκλωβιστεί και κινδύνευαν από βέβαιο πνιγμό. Κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή οι πυροσβέστες κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα στα παράθυρα και να βγάλουν από εκεί τους γονείς και το παιδί, τους οποίους μετέφεραν στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο.

Ακολούθησαν άλλες δύο δραματικές διασώσεις σε οικίες όπου επίσης οι χείμαρροι πέρασαν μέσα από τα σπίτια των ανθρώπων, σε άτομα που ήταν παντελώς αδύνατο να απομακρυνθούν από μόνα τους από το σημείο. Στην οδό Χλόης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να εισέλθουν εγκαίρως σε οικία όπου διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι και να τους απεγκλωβίσουν άμεσα, ενώ στην οδό Γερανίου ένας πατέρας είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του με τον γιο του που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Συνολικά στην Κινέτα από τις 48 κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και τις 40 για παροχές βοήθειας.