Νέες σοβαρές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου και τις καταγγελίες για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμών.

Ads

Έγγραφο – ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑ,Ϊ αποκαλύπτει ότι στην οργάνωση ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά κακοποίησης.

Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου του 2022 οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο έστειλαν επιστολή στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της ΜΚΟ και τον ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον γενικό διευθυντή των δομών της ΜΚΟ να διερευνήσει άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ζητούν μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στον πατέρα Αντώνιο και να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος από την δομή.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ισχυριζόταν ότι «πέφτει από τα σύννεφα» για τις καταγγελίες και δήλωνε πως δεν γνώριζε τίποτα.

Έρευνα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε κατεπείγουσα εντολή για συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η Κιβωτός είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές δομές της χώρας, αφού το 2022 είχε λειτουργικό μπάτζετ 5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα βασικά από ιδιωτικές χορηγίες.