Η σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex, που τελικά αναρτήθηκε χωρίς σχετικό δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, έχει ήδη σε πρώτη φάση κόστος 1.896.630 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την προμήθεια αδειών χρήσης του. Αυτό παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Ads

Έτσι πέρα από το γεγονός πως η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει εάν και πώς διασφάλισε ότι η υποχρεωτική χρήση της πλατφόρμας της Cisco από 1,5 εκ.γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν ισοδυναμούσε με έμμεσο τεράστιο δώρο στην εταιρία, επιβεβαιώνεται πως η «δωρεά» εξελίχθηκε σε απευθείας ανάθεση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε πως η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της Cisco είναι «από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 δωρεάν. Φυσικά και ήταν δωρεάν», είπε. Όμως, για τη νέα φάση της σύμβασης παραδέχτηκε: «Δεν μπορεί προφανώς μία τέτοια πλατφόρμα να είναι εσαεί δωρεάν».

Οι dealers υπουργοί του Μητσοτάκη μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών σε «άυλο κεφάλαιο» της κερδοσκοπίας εταιρειών, η κα Κεραμέως είναι απολύτως έκθετη πολιτικά, τονίζουν με κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης και Μάριος Κάτσης, καθώς, όπως λένε, σε δύο περιπτώσεις, η απόκρυψη των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη έγινε την ώρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια με ψευδείς δηλώσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ads

8 Απριλίου 2020: Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στον Νίκο Φίλη στη Βουλή τον κατηγορεί ότι «ενοχλείται» επειδή «ιδιωτικοί πάροχοι έδωσαν δωρεάν δεδομένα … που ήλθε μια εταιρεία και δίνει δωρεάν τη δυνατότητα σε όλη τη χώρα, στο ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες μαθητές της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ζωντανά τους εκπαιδευτικούς τους … Τόσο πολύ ποινικοποιείτε τον ιδιωτικό τομέα» και δηλώνει μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «η CISCO παρέχει δωρεάν αυτή την υπηρεσία! Δωρεάν για όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας».

Η δήλωση στο 3.30.44 του βίντεο από τα πρακτικά της Βουλής εδώ

27 Νοεμβρίου 2020: Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στην Χαρά Κεφαλίδου δηλώνει ότι «πρόκειται για μια αποδοχή δωρεάς … είναι μία αποδοχή δωρεάς που δεν έχει υποχρεώσεις … Η σύμβαση είναι αποδοχή δωρεάς. Δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος».

Η δήλωση στο 1.19.27 του βίντεο από τα πρακτικά της Βουλής