Κείμενο διαφοροποίησης κατέθεσαν 5 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απορρίψει τους «εκβιασμούς των θεσμών» και να ετοιμάσει πρόγραμμα – γέφυρα για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Ads

 
Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, καθώς και τα στελέχη Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Διαβάστε επίσης:

 
Οι «5» υποστηρίζουν ότι έπρεπε να έχει προετοιμαστεί, εδώ και καιρό, η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. «Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.
 
Προσθέτουν επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα και επισημαίνουν: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

Ads

Ολόκληρο το κείμενο