Περισσότερες από 30 αιτήσεις κατατέθηκαν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε προστατευόμενες περιοχές της Κεφαλλονιάς, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ads

Όπως αναφέρει το corfupress.com, οι Θ. Γουλής, Γ. Κορφιάτης και Α. Μαντζουράτος, μέλη της παράταξης, επικαλούνται έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Σ. Κουρή, που αναφέρει ότι στην Κεφαλονιά έχουν κατατεθεί 120 αιτήσεις για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, εκ των οποίων οι 35 σε προστατευμένες περιοχές.
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά στοιχεία σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί και άλλες αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, πόσες αιτήσεις και από ποιες εταιρίες καθώς επίσης και αν έχει δοθεί έγκριση και από ποιόν για την εγκατάστασή τους.
 
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής θέτει θέμα έλλειψης σχεδιασμού για την χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι παραδίδεται η γη στην κερδοφορία των επιχειρήσεων και εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το τι θα απογίνουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ όταν τελειώσει ο χρόνος χρήσης τους.
 
Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατη έκθεσή της η BirdLife Europe, επισήμανε πως οι ευαίσθητες περιοχές θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον χάρτη των σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πως η αξιοποίηση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα πρέπει να γίνει χωρίς να επηρεαστεί η χλωρίδα και η πανίδα.