Σε καταγγελία προχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ αναφέροντας πως ο Μωχάμεντ Φιάζ που ως εργαζόμενος σε βενζινάδικο στην Καλλιθέα μαχαιρώθηκε από επίδοξο ληστή γιατί αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα «δέχεται πλέον απειλές για τη ζωή του από την εργοδοσία».

Ads

Συγκεκριμένα, η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι κατά το περιστατικό ο Μωχάμεντ Φιάζ  τραυαμτίστηκε βαριά και «αντί να επιβραβεύσουν τον μεροκαματιάρη εργάτη και να φροντίσουν για την αποκατάσταση της υγείας του προχώρησαν σε παράνομη απόλυση καθώς επρόκειτο για εργατικό ατύχημα και ταυτόχρονα είχε δίμηνη αναρρωτική άδεια καθώς το μαχαίρι προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο τένοντα του χεριού που δέχτηκε τα πλήγματα». 

Έπειτα καταγγέλεται ότι «Όταν ο εργάτης διεκδίκησε τα νόμιμα δικαιώματα του προσφεύγοντας κατά της απόλυσης και για την καταβολή δεδουλευμένων τότε δέχτηκε απειλές από εργοδότη του κατά της ζωής του. Έστειλε μάλιστα ηχητικό στο κινητό του Φιάζ!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μαχαιρωμένος μετανάστης εργάτης σε βενζινάδικο στη Καλλιθέα δέχεται απειλές για τη ζωή του από την εργοδοσία!

Ads

H αχαριστία, ο κυνισμός και ο ρατσισμός ξεχειλίζουν σε βάρος του Μωχάμεντ Φιάζ, του μετανάστη εργάτη που δεν άφησε ένα άτομο να αρπάξει τα χρήματα του βενζινάδικου στο οποίο εργάζονταν και έτσι τραυματίστηκε βαριά στο χέρι.

Τώρα δέχεται απειλές για τη ζωή του από την εργοδοσία του!

Με ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ στις 28 Απρίλη ανέφερε ότι: “Στο πόστο του σε βενζινάδικο της Revoil στην Καλλιθέα, o εργάτης Φιάζ Μοχάμεντ από το Πακιστάν, την Κυριακή 23 Απρίλη το βράδυ βρέθηκε να απειλείται η ίδια του η ζωή.

Γύρω στις 10μμ ήρθε ένα άτομο και ζήτησε νερό αλλά έφυγε. Ξαναγύρισε μόλις ο Φιάζ έβαλε βενζίνα σε αυτοκίνητο, πήρε τα λεφτά από τον πελάτη τα οποία έβαλε μέσα στο πορτοφόλι στην μέση του. Τότε, το άτομο έτρεξε και του έβαλε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο στο λαιμό και του είπε: “βγάλε όλα τα λεφτά που έχεις.” Ο Φιάζ έδιωξε το μαχαίρι από το λαιμό, έπιασε το άτομο και αυτός άρχισε να τον μαχαιρώνει αρκετές φορές στο χέρι και το πόδι τραυματίζοντας τον βαριά.”

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τα αφεντικά αντί να επιβραβεύσουν τον μεροκαματιάρη εργάτη και να φροντίσουν για την αποκατάσταση της υγείας του προχώρησαν σε παράνομη απόλυση καθώς επρόκειτο για εργατικό ατύχημα και ταυτόχρονα είχε δίμηνη αναρρωτική άδεια καθώς το μαχαίρι προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο τένοντα του χεριού που δέχτηκε τα πλήγματα.

Όμως, αυτή η σκανδαλώδης ρατσιστική αντιμετώπιση δεν έμεινε εκεί. Όταν ο εργάτης διεκδίκησε τα νόμιμα δικαιώματα του προσφεύγοντας κατά της απόλυσης και για την καταβολή δεδουλευμένων τότε δέχτηκε απειλές από εργοδότη του κατά της ζωής του. Έστειλε μάλιστα ηχητικό στο κινητό του Φιάζ!

Καλούμε τα συνδικάτα, τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να παρέμβει, όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωματων του εργάτη αλλά γιατι οι απειλές της εργοδοσίας αφορούσαν όλους του μετανάστες εργάτες που απασχολούνται στα βενζινάδικα σε καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης.

Στις απειλές μαφιόζικου χαραχτήρα στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του Μοχάεντ Φιάζ για δικαιοσύνη.

Για την νομική στήριξη σας καλούμε να ενισχύσετε οικονομικά καταθέτοντας τις ενισχύσεις σας στην ΚΕΕΡΦΑ με την ένδειξη “Για τον Μοχάμεντ Φιάζ” ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65,  IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265».