Διακοπές ρεύματος σημειώνονται τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στο Παγκράτι, στην Καισαριανή, στου Ζωγράφου και σε μέρος των Ιλισίων.

Ads

Υπενθυμίζεται πως δεδομένης της επέλασης του καύρωνα “Κλέωνα”, αυξημένος είναι ο κίνδυνος για το ηλεκτρικό σύστημα, δεδομένου ότι οι καταναλώσεις είναι πολύ αυξημένες και συνεπώς χρειάζονται όλες οι διαθέσιμες μονάδες να είναι σε επιφυλακή για να αποφευχθούν διακοπές ή και μπλακ άουτ.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, μια γραμμή μέσης τάσης είναι εκτός, με αποτέλεσμα στις εν λόγω περιοχές να παρατηρούνται διακοπές ρεύματος.

Ads

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η αποκατάσταση αναμένεται μέχρι τις 22:30.

Σε γενικές γραμμές, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνιστά την «λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τις βραδινές ώρες αιχμής 20:00-22:00», η οποία «θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών».

Παράλληλα, απευθύνει σύσταση στους πολίτες να μεταφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ενεργοβόρες συσκευές, κατά τις ώρες 14:00-18:00, όπου κορυφώνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς και η επιβάρυνση του ηλεκτρικού συστήματος, λόγω της ζήτησης είναι μικρότερη.