Σε λεκτικό ρίνγκ μετατράπηκε η Βουλή λίγο πριν τη λήξη της πρώτης ημέρας συζήτησης του ασφαλιστικού στην Ολομέλεια. Οι τόνοι ανέβηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανταλλάσσει πυρά με τον Παύλο Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, και στον καυγά να παρεμβαίνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ads

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντάς του ότι θα απολογηθεί στις Δικαιοσύνη για τον διαγωνισμό του ΚΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

«Εσείς κύριε Πολάκη, μην πολυ-μιλάτε. Ο εισαγγελέας θα ασχοληθεί μαζί σας για τις ελλείψεις στις Εντατικές, θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Γιατί, κύριε Πολάκη, το ξέρετε έχετε διαπράξει κακούργημα. Θα λογοδοτήσετε. Περνάνε τώρα όλα όσα κάνετε, αλλά δεν θα περνάνε για πολύ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε τον λόγο και αρχικά κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι ως υπουργός έδιωξε σε μια βδομάδα 2.500 κόσμο από την πρωτοβάθμια για να στείλει τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία την ώρα που ο ίδιος έβαλε 1.120 γιατρούς στο σύστημα για να σώσει την καταστροφή. Κατηγόρησε επίσης τους προκάτοχους του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι συμμετείχαν σε σκάνδαλα διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφερόμενος στις επιδοτήσεις που το Κέντρο έδινε σε μιντιάρχες για τη διαφημιστική προβολή του. Είπε επίσης ότι για πρώτη φορά ο ίδιος με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό έβαλαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάρει κόσμο με κριτήρια ΑΣΕΠ όταν επί τόσα χρόνια οι διορισμοί γίνονταν με τα «μπιλιετάκια».

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε τότε, λέγοντας: «Πήρατε στο γραφείο σας τους φακέλους των γιατρών. Ο υπουργός δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να διατάξει έλεγχο, επανάληψη του διαγωνισμού, ακόμη και νέο διαγωνισμό, αλλά δεν μπορεί να πάρει τους φακέλους των ανθρώπων στο γραφείο του. Δεν είχατε τη νομική εξουσιοδότηση να το κάνετε. Αυτό είναι φυλακή. Όποιος σας κάνει μήνυση, θα πάτε φυλακή. Εάν δεν το κάνουν οι γιατροί αυτοί, θα το κάνουμε εμείς και θα πάτε φυλακή. Έχετε κάνει κακούργημα και δεν σας γλυτώνει κανένας».

Στον καυγά επενέβη τότε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, στην υπουργεία του οποίου είχε αναφερθεί νωρίτερα ο Κώστας Πολάκης, χαρακτηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «ΕΚΟΦίτη» και καλώντας τον «να πλένει το στόμα του όταν μιλάει για εκείνον».

«Τους χαρακτηρισμούς περί ΕΚΟΦιτών σας τους επιστρέφω», είπε απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο ο Παύλος Πολάκης, και συνέχισε λέγοντας: «Το χέρι σας να το κουνάτε εκεί που σας παίρνει. Όχι σε μένα. Αυτό που σου λέω. Άλλον κατήγγειλε ο ΟΗΕ για τη διαπόμπευση των οροθετικών, όχι εμένα. Για αυτό το χεράκι να το κουνάς αλλού. Επειδή είχατε τη συγκεκριμένη διαδρομή, σας έστειλε ο λαός στη θέση που είστε τώρα. Σε μένα, άστο το δικηγόρο, σου χρειάζεται δικηγόρος;»

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=0Ut_FkL06d8]