Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι συνταξιούχοι έναντι των δανειστών σημείωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς πιστωτές της.

Ads

Μιλώντας στο Reuters ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η Αθήνα παραμένει αποφασισμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες οποίες έχει δεσμευθεί και χαρακτήρισε «μη πραγματικές» τις προβλέψεις του ΔΝΤ για μεγαλύτερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενού, της τάξης του 5-7% του ΑΕΠ έως το 2018.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι δεν θα τεθούν στο τραπέζι της αξιολογήσεις τέτοιες εκτιμήσεις κι ότι δεν θα ασκηθούν νέες πιέσεις για περικοπές συντάξεων, λέγοντας πως οι διαδικασίες αναμένεται να εκκινήσουν και πάλι «το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα» και να ολοκληρωθούν «εντός του Μαρτίου».

«Η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», κατέληξε, προσθέτοντας ότι περισσότερα από τα μισά ελληνικά νοικοκυριά στηρίζονται στις συντάξεις για τα βγάλουν πέρα.

Ads