«Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα 384 ευρώ. Αυτό όμως μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη φάση. Με δεδομένο ότι παραλάβαμε ένα διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα, καλούμαστε να το μοιράσουμε με δικαιότερο τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή επί του ασφαλιστικού.

Ads

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, καταλόγισε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «για την φτωχοποίηση, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, την κακοδιαχείριση τους και το τελειωτικό χτύπημα», όπως είπε, που τους έδωσαν με το psi.

Μάλιστα συνεχίζοντας την επίθεση του στην πορεία που το ΠΑΣΟΚ διάλεξε τα προηγούμενα χρόνια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers “Californication”, παραφράζοντα στο και λέγοντας:

«Θα ξέρετε ενδεχομένως, ότι υπάρχει ήδη μία έκφραση και στην αργκό των Βρυξελλών και στα βιβλία της πολιτικής επιστήμης. Pasokification. Τι σημαίνει αυτή η έκφραση; Θυμόσαστε το αντίστοιχο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers, Californication; Καμία σχέση. Pasokcification, πασοκοποίηση, σημαίνει τι παθαίνει ένας σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όταν ταυτίζεται απολύτως με το νεοφιλελευθερισμό. Εξαερώνεται. Εξαερώνεται. Και αυτή τη στιγμή οι προοπτικές της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως τις βλέπουμε στην Πορτογαλία, δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει ένας διαφορετικός προσανατολισμός της σοσιαλδημοκρατίας αυτής».