Μετά τους κάτοικους των Βρασνών του Δήμου Βόλβης, που, επικαλούμενοι τον τουρισμό της περιοχής, έστησαν μπλόκα και απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν πρόσφυγες από τη Σάμο στην περιοχή, σειρά στις αντιδράσεις ρατσισμού και ακροδεξιάς προπαγάνδας πήρε η Μεθώνη Πιερίας.

Ads

Κάτοικοι του χωριού αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της παραλίας του χωριού. Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, δηλώνοντας αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εγκατάσταση, «πολιόρκησαν» το ξενοδοχείο, το οποίοι βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα «προδότη φύγε από το χωριό μας» και «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο επικεφαλής της Πατριωτικής Κίνησης Πιερίας Γιώργος Παπαδημητρίου, ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, οι επικεφαλής των αντιπολιτευτικών δημοτικών παρατάξεων Βαγγέλης Λαγδάρης και Παναγιώτης Καζάς και δημοτικοί σύμβουλοι.