Καθ’ οδόν προς την Αθήνα βρίσκονται αυτή την ώρα 29 λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν 1.5000 μετανάστες από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης.

Ads

Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το σημείο, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, που ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, νωρίς το πρωί και εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές μεταναστών, οι οποίοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Νωρίτερα είχαν προσαχθεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό και τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Ads

Στο μεταξύ, στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου διακομίστηκε από την Ειδομένη ένας Ιρανός μετανάστης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο τραυματίας φέρει τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή.

Τα λεωφορεία αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα αργά το βράδυ. Οι μετανάστες θα οδηγηθούν στο Παλαιό Φάληρο και στο Ελληνικό.