Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα της Βουλής, σχολίασε την έφοδο των φορολογικών αρχών στη UBS, σημειώνοντας πως οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ.

Ads

Όπως είπε, σε αντίθεση με ό,τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ από τις προηγούμενες κυβέρνησης, οι διαδικασίες ελέγχου της νέας λίστας, που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

«Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε:

«Τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες».

Ads

Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, που τον κατηγόρησε για διάλυση του ΣΔΟΕ, σημείωσε πως το ΣΔΟΕ όχι μόνο δεν διαλύεται αλλά αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται. Όπως είπε ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας. «Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων», κατέληξε.