Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του υπό σύνταξη νομοσχεδίου για την κατάργηση φορέων του δημοσίου, για την περιστολή των κρατικών δαπανών. Το υπουργείο προέβη στην απόφαση αυτή, λόγω των μεγάλων δαπανών και των ελλειμματικών ισολογισμών του Ινστιτούτου.

Ads

Οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του ΙΜΕΠΟ, το οποίο λειτουργούσε ως Συμβούλος της Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση πολιτικής σε θέματα μετανάστευσης, θα μεταβιβαστούν στις υφιστάμενες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο «είναι αδιανόητη η συνέχιση της λειτουργίας του Ινστιτούτου σε βάρος του προϋπολογισμού του υπουργείου, καθώς όπως επισημαίνεται, η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΙΜΕΠΟ δεν εναρμονίζεται με τη δημόσια αποστολή που του έχει ανατεθεί, ούτε με την απαίτηση δημοσιονομικής περίσκεψης στους φορείς του δημοσίου».

Με αγωνία αναμένουν οι εργαζόμενοι να μάθουν το τι μέλει γενέσθαι για αυτούς καθώς και το αν θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, που το Ινστιτούτο τους χρωστά.

Ads