Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προχωρά σε καταγγελίες τόσο για «απόλυτη προχειρότητα στη διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού», όσο και για «προσπάθειες φίμωσης των εργαζομένων» στα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως «στο νοσοκομείο της Έδεσσας σε κάθε όροφο που νοσηλεύονται ασθενείς με άλλα περιστατικά, υπάρχουν και θάλαμοι για ασθενείς με covid-19, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτη η διασπορά του ιού».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία, καταγγέλλει ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής, με αποτέλεσμα τα ύποπτα δείγματα για κορονοϊό να στέλνονται αλλού κι έτσι να καθυστερεί σημαντικά η διαχείριση όσων είναι θετικοί και βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο.

Ενώ, και πάλι σχετικά με το νοσοκομείο της Έδεσσας, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως, οι ΜΕΘ είναι πάντα γεμάτες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «αυτοσχέδια ΜΕΘ στο τμήμα του τεχνητού νεφρού που δε λειτουργεί σε θάλαμο και εκεί νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς», την ώρα που ακόμη και  τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο καλείται μάλιστα να νοσηλεύει πολλούς περισσότερους ασθενείς, σε σχέση με τον πληθυσμό αναφοράς του νοσοκομείου.

Ads

Σχετικά με τις προσπάθειες «φίμωσης των εργαζομένων», η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται τόσο στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όσο και στην παράνομη μεθόδευση καθαίρεσής της από τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα, επειδή, όπως υποστηρίζει, «έκανε το έγκλημα να δώσει συνέντευξη στον τοπικό Τύπο, ως όφειλε από τη θεσμική της θέση και να αναφερθεί στις δυσχέρειες νοσηλείας των περιστατικών κορονοϊού.

Συγκάλεσαν διοικητικό συμβούλιο τα υπόλοιπα μέλη και αποφάσισαν την καθαίρεσή της, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια, τη στιγμή που νοσούσε αυτή και η οικογένειά της από κορονοϊό. Της αφαίρεσαν πράγματα από το σωματείο, χωρίς να της ζητηθεί να παραδώσει, της αφαίρεσαν μέχρι και προσωπικά της αντικείμενα».

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία, επισημαίνει ένα ακόμη παρεμφερές περιστατικό εις βάρους του προέδρου των εργαζομένων, στο νοσοκομείο Γιαννιτσών.