Σε εμπρησμό και μάλιστα με ρίψη φωτοβολίδων αποδίδουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο Δασκαλειό Λαυρεωτικής κάτοικοι της περιοχής.

Ads

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ανέφερε πως υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και βίντεο για ρίψη δυο φωτοβολίδων με πιστόλι προς την πλαγιά του βουνού, τονίζοντας πως αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία σε απόσταση 150 μέτρων, κατέγραψαν σε βίντεο τις φωτοβολίδες και τη φωτιά να εκδηλώνεται.

“Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν ήταν εμπρησμός ή όχι, ωστόσο καταλαβαίνουμε πως δεν θα πήγαιναν παιδιά να παίξουν μέσα στη νύχτα”, πρόσθεσε με νόημα.

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή της ρίψης των δύο φωτοβολίδων, αναφέροντας πως η μία κατέληξε στη θάλασσα, ενώ η δεύτερη έπεσε στους πρόποδες βουνού όπου εκδηλώθηκε αμέσως φωτιά.

“Γύρω στις 2 τη νύχτα, μία φωτοβολίδα έφυγε πάνω από το σπίτι, έπεσε μέσα στη θάλασσα και έσβησε. Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί καμιά φορά κάνουν εδώ πάρτι και πετάνε πυροτεχνήματα, οπότε δεν έδωσα σημασία. Είδα ένα αυτοκίνητο να κατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να ρίχνει μία δεύτερη φωτοβολίδα στο βουνό. Με το που έπεσε η φωτοβολίδα ακούστηκε ένας ήχος και πήρε η πλαγιά φωτιά αυτόματα. Η δεύτερη έφυγε μέσα από το αυτοκίνητο. Με το που έπεσε η φωτοβολίδα έγινε αμέσως μία πύρινη ζώνη”, είπε ο κάτοικος.

Ads

Την ίδια στιγμή, βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, καταγράφει τη ρίψη μίας φωτοβολίδας στην περιοχή. Η φωτοβολίδα φαίνεται σε κάποιο σημείο να σβήνει, χωρίς να φαίνεται κατά πόσο προκάλεσε τη φωτιά.