Σοβαρός τραυματισμός πυροτεχνουργού σημειώθηκε στο πλαίσιο της άσκησης «ΤΑΛΩΣ – 15», σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος (Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων). 

Ads

Η οργάνωση σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι δέχτηκε καταγγελίες από στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης ελικόπτερο CHINOOK «πέρασε» τόσο χαμηλά από check point ώστε από τα αέρια δημιουργήθηκε βομβαρδισμένο τοπίο. 

Σύμφωνα με το Δίκτυο Σπάρτακος, παρά το περιστατικό η πτήση του CHINNOK επαναλήφθηκε και ο κίνδυνος αποδείχτηκε μεγαλύτερος καθώς «από την πίεση του αέρα σηκώθηκε στον αέρα μια ολόκληρη σκηνή μαζί με τον πυροτεχνουργό που ήταν μέσα». 

«Ευτυχώς, το βάρος του εξοπλισμού που έφερε το στέλεχος του Μηχανικού – ΤΕΝΞ τον έσωσε. Τραυματίστηκε σοβαρά όμως και νοσηλεύεται σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο» αναφέρει η οργάνωση και προσθέτει ότι «η άσκηση συνεχίστηκε κανονικά λες και δεν είχε συμβεί το ατύχημα». 

Ads

«Όπως μας καταγγέλλουν τα στελέχη η άσκηση «ΤΑΛΩΣ 2015» άρχισε από τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα – σε συνδυασμό με τις Παρελάσεις – να κοπούν οι άδειες τους» τονίζει ακόμη το Δίκτυο και  και προσθέτει: «όμως ακόμη και χθες, η άσκηση τελείωσε στις 18.30 μ.μ. χωρίς να υπάρχει καμιά ενημέρωση ακόμη και στα στελέχη, χωρίς να υπάρχει καμιά έννοια και πρόβλεψη για την σίτιση τους». 

Το Δίκτυο Σπάρτακος καταλήγει λέγοντας ότι επικοινώνησε «με το επιτελείο του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη, που όμως δεν γνώριζε τίποτε, ούτε για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης, ούτε για τον σοβαρό τραυματισμό του στελέχους».