Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στα ελληνικά νησιά εν μέσω σεζόν.

Ads

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Γιώργο Χότζογλου, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 984, ζευγάρι που εργάζεται σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε από τον ιδιοκτήτη επειδή του ζήτησε ρεπό.

«Ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα μας ενημέρωσε ότι χτυπήθηκαν από τον ιδιοκτήτη όταν τόλμησαν να του ζητήσουν ρεπό. Έγιναν μηνύσεις στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, και υποβλήθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χότζογλου.

Πρόσθεσε ότι «είναι ενδεικτικό των ακραίων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους», ενώ είπε πως «επίκειται η δημοσιοποίησή του εντός της ημέρας  για την παρέμβαση των Αρχών».

Ads

Ο ίδιος περιέγραψε και άλλα περιστατικά. Στη Σαντορίνη, μάγειρας προσελήφθη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ρεπό, σύμφωνα με τον Γιώργο Χότζογλου.

Αναφέρθηκε και στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία είναι υποστελεχωμένη, αφού, όπως καταγγέλλει, στα Χανιά υπάρχει μία επιθεωρήτρια για μια περιοχή με εκατοντάδες επιχειρήσεις και καταστήματα., στο Ρέθυμνο η μοναδική επιθεωρήτρια συνταξιοδοτείται και στη Ρόδο βγαίνουν στη σύνταξη τέσσερις επιθεωρητές. Στην Πάρο και τη Μύκονο δεν υπάρχει καν επιθεώρηση εργασίας.