«Πυρά» κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εξαπολύει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, για το καταδικαστικό ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Ads

«Οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές ζητούν απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπερήφανος για τη δουλειά του Κώστα Αρβανίτη. Η πατρίδα μας αξίζει καλύτερα. Η γιγαντιαία προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα επικρατήσει» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με 330 ψήφους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει, μεταξύ άλλων, σοβαρές ανησυχίες για τις «πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ελλάδα», και υπογραμμίζει ότι «το σύστημα ελέγχων και ισορροπιών είναι απαραίτητο για μια ισχυρή δημοκρατία» σημειώνοντας με ανησυχία ότι «το σύστημα αυτό έχει υποστεί μεγάλη πίεση».