Σε ανάρτηση με την οποία σχολιάζει, τόσο τον ομοφοβικό λόγο εναντίον του από τον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, όσο και την απουσία αντίδρασης εκ μέρους του κυβερνητικού κόμματος προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην στέλεχος της αστυνομίας, έκανε το ομοφοβικό σχόλιο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδας, αναρωτώμενος αν πρέπει να χρησιμοποιεί το αρσενικό ή το θηλυκό άρθρο «ο» ή «η» όταν αναφέρεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται αρχικά στον Δημήτρη Κυριαζίδη «που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο “ο” ή “η” μπροστά από το όνομα, όχι το δικό μου, αλλά κάθε πολίτη που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν. Και συνεχίζει να είναι βουλευτής της ΝΔ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνει ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν ζήτησε επίτηδες τη διαγραφή του γαλάζιου ομοφοβικού βουλευτή καθώς «ήθελα να δω αν ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης έχει από μόνος του τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έναν ομοφοβικό βουλευτή».

Ads

Ο ίδιος τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει, προκειμένου να προστατεύσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ισότητα όλων των πολιτών της χώρας μας. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που κατεβάζει ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές».

Και ο Στέφανος Κασσελάκης καταλήγει στην ανάρτησή του: «Ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι του Κέντρου, τι κοινό μπορεί να έχουν με ένα κόμμα που αποτελεί φωλιά για τα πιο άγρια ένστικτα της κοινωνίας μας».