Για πολιτική αισχροκέρδειας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλεί τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Ads

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας».

«Υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση σημαίνει να προτείνεις λύσεις για τα προβλήματα. Μελετημένες και κοστολογημένες» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγη ώρα μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6% κοστολογούνται σε 188 εκατ. ευρώ και επιπρόσθετοι πόροι θα αντληθούν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων (5,3 δισ. ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια), ενώ η επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων -η οποία κοστολογείται συνολικά 210 εκατ. ευρώ- μπορεί να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.

Ads

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση σημαίνει να προτείνεις λύσεις για τα προβλήματα. Μελετημένες και κοστολογημένες. Αυτό έκανα την Τρίτη. Πρότεινα οκτώ απόλυτα κοστολογημένα μέτρα που αντιμετωπίζουν συνολικά τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Μέτρα δίκαια, που ΔΕΝ κοστίζουν περισσότερο από 360 εκατομμύρια και επιτρέπουν στους αγρότες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν στην Ελλάδα.

Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ειρωνευτεί τα μέτρα που προτείναμε- βλέποντας το αγροτικό κίνημα να μεγαλώνει- ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για έναν χρόνο.

Στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας.

Καλώ, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει ΚΑΙ τα οκτώ μέτρα που προτείναμε. Τον καλώ να επιστρέψει στους αγρότες αυτά που τους «κλέβει» η πολιτική της αισχροκέρδειας που υιοθετεί».