«Πυρά» προς τον Γιώργο Αυτιά εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δηλώσεις του δημοσιογράφου στην εκπομπή του για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ads

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «όταν ένας δημοσιογράφος φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει την καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν σημάδια αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ως επιθυμία του για αποστρατιωτικοποίηση, τότε δεν παίζει μόνο με τους τηλεθεατές του. Παίζει με τα εθνικά μας θέματα».

Στο τέλος της ανάρτησής του ο Σ. Κασσελάκης τονίζει «κύριε Μητσοτάκη, κάντε επιτέλους τον άνθρωπο υποψήφιο ευρωβουλευτή. Σας παρακαλάει κάθε Σαββατοκύριακο».

Οι αναφορές του Γιώργου Αυτιά αφορούσαν τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτήν ο Σ. Κασσελάκης είχε δηλώσει: «Ανήκουμε στη Δύση, συμφωνώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε δεδομένος σύμμαχος. Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα έχει μια καθοριστική γεωπολιτική θέση και προσφέροντας τη θέση μας αυτή στη Δύση, πρέπει να έχουμε αντίστοιχα ανταλλάγματα. Όπως ανταλλάγματα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπου χρειάζεται, όπως ανταλλάγματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και γενικά, το βασικό πρέπει να είναι η θέση μας να μην είναι, όπως είπα, δεδομένη. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά της και να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία».