«Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία που πραγματοποίησε στα Χανιά κλείνοντας την πρώτη ημέρα περιοδείας του στην Κρήτη.

Ads

«Είναι τεράστια χαρά να είμαι στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στον Σκινέ που άνηκε στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Αρχικά στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τομέα της οικονομίας κάνοντας λόγο για ανάγκη μηδενικού ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και αντιμετώπισης μείωσης του φόρου στα καύσιμα. Επιπλέον αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και στην προτεινόμενη κλίμακα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Ads

Ο κ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέτρεψε: «Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα ασφαλείας με αφορμή και την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή.

Επιπλέον, μίλησε και για τις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία λέγοντας πως υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομόφυλο γάμο σε αυτό το επίπεδο και τόνισε:

«Για τα γονίδιά μου δε θα απολογηθώ ποτέ και δεν πρόκειται να απολογηθεί ποτέ η Κρήτη που έχει πολεμήσει τον φασισμό. Δε θα αφήσουμε τον φασισμό να γίνει καρκίνωμα».

«Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» υπογράμμισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στο έγκλημα στα Τέμπη, σημείωσε ότι «οι ευθύνες δεν σταματούν στον Κώστα Καραμανλη, ειδικά για το μπάζωμα. Αμφιβάλλω αν από αυτόν δόθηκε η εντολή. Μάλλον πιο ψηλά δόθηκε η εντολή. Υπαρξιακή ανάγκη συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος από τη ΝΔ. Λόγω του παρανοϊκού νόμου περί ευθύνης υπουργών – θα τον καταργήσουμε αν γίνουμε κυβέρνηση – πάνε να τον αμνηστεύσουν. Ξεπλένουν τους δικούς τους πριν μπουν φυλακή».