Τα «καρφιά» της στην υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη ρίχνει αναφορικά με την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών στην κρίση του κοροναϊού, η Όλγα Κεφαλογιάννη, με φόντο τον ανασχηματισμό. 

Ads

Σημειώνεται ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως θα είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει την Λίνα Μενδώνη αναλαμβάνοντας το υπουργείο Πολιτισμού ή ένα υπερυπουργείο – κάτι που εξ’ αρχής διεκδικούσε – με την ένωση δηλαδή των υπουργείων τουρισμού και πολιτισμού.

Σε συνέντευξή της στο iEidiseis.gr, η Όλγα Κεφαλογιάννη άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας: «Μια χώρα σαν την Ελλάδα, όχι τώρα, πάντα θα έλεγα, πρέπει να στηρίζει με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τον πολιτισμό της. Και να δείχνει αγάπη και κατανόηση σε όλο αυτό τον πολύχρωμο χώρο δημιουργίας και προσφοράς. Δεν είναι εύκολη η “εξίσωση”, σε καμία περίπτωση. Δεν εξωραΐζω τις δυσκολίες, γνωρίζω καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Προσπαθώ όμως να ορίσω ένα χώρο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Χωρίς αυτήν, δεν γίνεται δουλειά».

Ερωτώμενη δε εάν μπορεί κάποιος να βάζει απέναντι πρόσωπα όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά με νόημα: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτελεί μια σπουδαία προσωπικότητα για την Ελλάδα. Εμβληματική μορφή στον χώρο της μουσικής. Η προσφορά του στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και το λιγότερο που του οφείλουμε είναι ο σεβασμός μας. Τον ίδιο σεβασμό οφείλουμε και στους χιλιάδες ανθρώπους του πολιτισμού. Δημιουργούς και εργαζόμενους που πλήττονται άγρια από τα αποτελέσματα της πανδημίας».

Ads

Τέλος για το αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο υπουργείο Τουρισμού αναφέρει: «Οι πολιτικοί πρέπει να εξελισσόμαστε, να μην ταυτιζόμαστε με καρέκλες και ρόλους».