«Καρφιά» εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Βουλής απέναντι σε συνομιλητές του από το μέγαρο Μαξίμου. Η ομιλία του στη Βουλή σχετιζόταν με την υπεράσπισή του για την άρση της ασυλίας του, μετά τη σχετική μήνυση του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ads

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε πως «Με το συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος σήμερα με εγκαλεί διά μέσω της Βουλής να άρει την ασυλία μου, ούτε έχω συναντηθεί ποτέ. Ούτε έχω ανταλλάξει τηλέφωνα ποτέ μαζί του. Ούτε έχω επικοινωνήσει διά μηνύματος μαζί του. Ούτε έχω πάει στην εκπομπή του, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις. Ούτε έχει γίνει ποτέ η παραμικρή συνάντηση μαζί του. Το ξεκαθαρίζω αυτό προς τη Βουλή» αναφερόμενος στον Μένιο Φουρθιώτη.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης κατά την σημερινή ομιλία του στη Βουλή υπενθύμισε ότι στελέχη του υπουργείου και του e-EFKA «έπιασαν» την απάτη της αύξησης των μισθών συνεργατών του τηλεπαρουσιαστή, γλιτώνοντας το δημόσιο από ζημιά εκατομμυρίων.

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Γ. Βρούτση απορρίφθηκε με 262 ψήφους «κατά» και 2 «υπέρ».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής, τον περασμένο Ιανουάριο δημοσιοποίησε μηνύματα που αντάλλασσε με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και διευθυντή του γραφείο Τύπου, Νίκο Ρωμανό, αλλά και με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδης και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κραγκούνη.