Το δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα, έχει υποδεχθεί το τελευταίο διάστημα τις περισσότερες γυναίκες που φεύγουν από το Αφγανιστάν, συγκριτικά με άλλες χώρες, σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ads

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως σημείωνε το δημοσίευμα, στην Αθήνα έχουν φτάσει περισσότερες από 700 γυναίκες, δικαστές, δημοσιογράφοι και δικηγόροι, μαζί με τις οικογένειές τους. Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός πως, στη συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται να εμπλέκεται η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόσφκι. Ο Άμεντ Καν, συντόνιζε μια προσπάθεια, για να φέρει δεκάδες Αφγανές με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, αφού εξασφάλισε σχετική άδεια από Έλληνες αξιωματούχους.

«Έστειλα μήνυμα στη σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα, η οποία είναι παλιά φίλη, και της είπα πως υπάρχει αυτή η κατάσταση και πως δεν έχω πουθενά να τις πάω», δήλωσε. Μια ώρα αργότερα, οι αρχές τον ενημέρωσαν πως θα βοηθήσουν. «Ναι, θα τις πάρουμε».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, αναρωτιέται σε ανάρτησή του στο twitter: «Πόσος ανθρωπισμός χωρά στην εξαθλιωμένη πρωτεύουσα, σε βάρος των φορολογούμενων και νομοταγών πολιτών;».

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αιτήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που σχηματίστηκε για τις «Λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll, να κληθεί ο Θανάσης Μαυρίδης, πρώην εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», θίγοντας το ζήτημα της χρηματοδότησης που έλαβε, λίγο πριν διακοπεί η κυκλοφορία της.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ασκείται η κριτική σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα πήρε πολλά λεφτά πριν κλείσει. «Αν αυτό ισχύει, ο διευθυντής της εφημερίδας -ο οποίος κατά τ΄ άλλα μας ενημερώνει από μεγάλα τηλεοπτικά πάνελ- πρέπει να κληθεί στην Επιτροπή και να μας πει τι έγινε» επισήμανε και πρόσθεσε: «Να καθαρίσει το όνομά του και το όνομα του Μέσου».