Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ηγεσίας του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διευρυμένο διαγραμματειακό όργανο της ΝΔ. Άφησε μάλιστα αιχμές για τη κατάσταση του κόμματος όταν ανέλαβε την προεδρία, «καρφώνοντας», χωρίς να τον κατονομάσει, τον Αντώνη Σαμαρά

Ads

«Είμαστε μία διαφορετική ΝΔ καθώς πηγαίνουμε προς τις πολλαπλές εκλογές… Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί παρέλαβα ένα κόμμα μετά από απανωτές εκλογικές ήττες που πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν σε διαρκή πτώση και την ξανακάναμε την μεγάλη κυρίαρχη κεντροδεξιά παράταξη, ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, ανανεωμένο, που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών», δήλωσε αφήνοντας έμμεσα αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά.

Συνεχίζοντας επέστησε την προσοχή των στελεχών στη στάση τους. Στην Πειραιώς υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός για την αποτυχία της υιοθέτησης της ακροδεξιάς ατζέντας Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη, που απομάκρυνε το κόμμα από το χώρο του κέντρου. Όπως έχει υπογραμμίσει το Tvxs.gr σε ρεπορτάζ του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει μια όψιμη «στροφή» προς το κέντρο, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την «ορμπανοποίηση» της ΝΔ, καθώς υπάρχει ανησυχία από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους.

Αυτό έγινε αντιληπτό και στη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ. «Θα πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά και την προσπάθεια να μας παρουσιάσουν ως κάτι που δεν είμαστε… Ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται μία ΝΔ που δεν υπάρχει, αντιμετωπίζει μία άλλη ΝΔ και έναν άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη… Όσο θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση, εμείς θα εστιάζουμε στα προβλήματα των πολιτών. Δεν θα αφήνουμε τίποτε αναπάντητο αλλά θα προβάλλουμε και τις θετικές μας προτάσεις», είπε και πρόσθεσε:

Ads

«Ο πυρήνας του προγράμματός μας πρέπει να φθάσει μέχρι τον τελευταίο Έλληνα. Θα πρέπει ο καθένας να ξέρει τρεις λόγους (λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης) για τους οποίους θα πρέπει να ψηφίσει ΝΔ… Πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν πιο πολύ ανάγκη, η ΝΔ είναι κοινωνικό και λαϊκό κόμμα».