Συλλαλητήριο διοργάνωσαν από κοινού η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας με κύριο αίτημα τις άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για όλους τους πληγέντες ανεξαιρέτως από την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε την περιοχή στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ads

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες τοπικοί φορείς που τις προηγούμενες ημέρες με καλέσματα ζήτησαν μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση για τις ζημιές που υπέστη ο τόπος μας.

«Τώρα 100% αποζημιώσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις» και «Τώρα έργα αντιπλημμυρικά, αφήστε τα πολλά τα λόγια τα παχιά» ανέγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι μαθητές.

Δύο βδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, κοστίζοντας τη ζωή σε 3 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες και υποδομές, στο Νομό Καρδίτσας κυριαρχούν ο θυμός και η απόγνωση, καθώς οι πληγέντες εκφράζουν τον φόβο ότι οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης που μοιράζει η κυβέρνηση θα μείνουν λόγια.

Πηγή βίντεο-φωτογραφίας: karditsalive

Ads