Να μη συνηγορήσει στην πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών κάλεσε την Ολομέλεια της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια τη συζήτησης επί των προτάσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με τη σύμβαση 717 στον σιδηρόδρομο.

Ads

Live η συζήτηση στη Βουλή

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών υποστήριξε δε ότι «δεν μπορεί να σταθεί εναντίον μου κάποια κατηγορία», υπεραμυνόμενος των χειρισμών στο ζήτημα της επίμαχης σύμβασης.

Παράλληλα, έσπευσε να αναφέρει πως δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα αμέτρητες επιθέσεις και επέλεξε να σιωπήσει απέναντι στον «φθόνο, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, την τοξικότητα και τα ψέματα», τα οποία καταλόγισε στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ads

«Θέλετε να κάνετε σημαία ευκαιρίας το δυστύχημα», είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και για τις θητείες όλων των προκατόχων του καθώς και για τις παθογένειες προηγούμενων ετών.

Ανέφερε μάλιστα πως η παραίτησή του «αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο γεγονός για τα πολιτικά ήθη της χώρας».

Πρόσθεσε δε ότι «η νίκη της ΝΔ όπως και η δική μου επανεκλογή δεν διαγράφει καμία ευθύνη. Κανείς δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ήττα της τοξικότητας και χυδαιότητας».

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη που τον κατηγόρησε νωρίτερα ότι έκρυψε στο συρτάρι του το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και την σύμβαση 717 είπε πως «το πόρισμα μου κοινοποιήθηκε. Παραλήπτης του πορίσματος ήταν ο εισαγγελέας. Πως θα μπορούσα να το αποκρύψω; Μοναδικός αποδέκτης του πορίσματος ήταν ο εισαγγελέας. Η δικαιοσύνη μελετώντας το πόρισμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης απιστίας».

https://www.youtube.com/watch?v=a_Yjj81yxs4